Nieuwkoper (45) bekent gruwelijke verkrachting in Breukelen

Het slachtoffer is verkracht in recreatiegebied Bosdijk in Nieuwer ter Aa.
Het slachtoffer is verkracht in recreatiegebied Bosdijk in Nieuwer ter Aa. © Peters Hotnews
NIEUWER TER AA/BREUKELEN - Een 45-jarige man uit Nieuwkoop (Zuid-Holland) die wordt verdacht van de meervoudige verkrachting en ontvoering van een vrouw uit Breukelen is vandaag voor het eerst voor de rechter verschenen. Verslaggever Riks Ozinga meldt vanuit de rechtszaal dat de verdachte in grote lijnen heeft bekend.
Het ging vanmorgen om een voorbereidende zitting, waarin de stand van het onderzoek werd doorgenomen. De officier van justitie somde op waar de man van wordt verdacht. Volgens advocaat Merlijn van Keulen heeft haar cliënt Ingmar S. inmiddels een verklaring afgelegd. Het OM vertelde aan RTV Utrecht dat hij veel van de zaken waar hij van verdacht wordt heeft toegegeven. Hij kende het slachtoffer niet.

MEERDERE VERKRACHTINGEN

De Nieuwkoper zou de vrouw op donderdagochtend 15 maart op de Kanaaldijk West in Breukelen hebben bedreigd met een nepvuurwapen. Hij zou haar PIN-pas en code hebben ontfutseld. Daarna zou hij haar onder dwang in haar auto hebben meegenomen.
Volgens het OM is de verdachte met haar naar verschillende locaties gereden, onder meer naar een recreatiegebied bij Nieuwer ter Aa. Hij zou haar daar in de bosjes hebben verkracht. Ook werd zij gekneveld, werden haar polsen vastgebonden met tiewraps en werden haar ogen met tape dichtgeplakt. Vervolgens nam de man haar mee naar Woerdense Verlaat, waar hij zich opnieuw aan haar zou hebben vergrepen.

VASTGEBONDEN ACHTERGELATEN

De vrouw werd enige tijd vastgehouden in de laadruimte van een vrachtauto, terwijl S. zijn auto ging halen. Hij legde haar in de kofferbak en reed ongeveer een uur met haar rond. De vrouw werd uiteindelijk vastgebonden achtergelaten in Diemen. Ze werd geholpen door voorbijgangers en waarschuwde toen de politie. Die begon direct een grootschalig onderzoek.
In het gebied aan de Bosdijk in Nieuwer ter Aa werden spullen gevonden die de politie op het spoor van de man uit Nieuwkoop hebben gezet. Bovendien kon de vrouw een gedetailleerd signalement van hem geven.      

GEEN CONTACT MET BUITENWERELD

De verdachte werd kort na de aangifte van de vrouw in zijn woonplaats aangehouden. Hij heeft enige tijd in volledige beperkingen vastgezeten, waarbij hij geen contact mocht hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.
De volgende pro-formazitting is op 6 september. Dan wordt het rapport van het Pieter Baan Centrum verwacht, waar S. op dit moment psychiatrisch wordt onderzocht. De inhoudelijke behandeling van de zaak is waarschijnlijk pas in november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.