RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwkoper (45) bekent gruwelijke verkrachting in Breukelen

NIEUWER TER AA/BREUKELEN - Een 45-jarige man uit Nieuwkoop (Zuid-Holland) die wordt verdachtvan demeervoudige verkrachting en ontvoering van een vrouw uit Breukelen is vandaag voor het eerst voor de rechter verschenen. Verslaggever Riks Ozinga meldt vanuit de rechtszaal dat de verdachte in grote lijnen heeft bekend.

Hetging vanmorgenom een voorbereidende zitting, waarin de stand van het onderzoek werd doorgenomen. De officier van justitiesomde op waar de manvan wordt verdacht. Volgens advocaat Merlijn van Keulen heeft haar clint Ingmar S. inmiddels een verklaring afgelegd. Het OM vertelde aan RTV Utrecht dat hij veel van de zaken waar hij van verdacht wordt heeft toegegeven. Hij kende het slachtoffer niet.

MEERDERE VERKRACHTINGEN
De Nieuwkoper zoude vrouw op donderdagochtend 15 maart op de Kanaaldijk West in Breukelen hebben bedreigd met een nepvuurwapen. Hij zou haar PIN-pas en code hebben ontfutseld. Daarnazouhij haaronder dwang in haar auto hebben meegenomen.


Volgens het OMis deverdachte met haar naar verschillende locaties gereden,onder meer naar een recreatiegebiedbij Nieuwer ter Aa. Hij zou haar daar in de bosjeshebben verkracht. Ook werd zijgekneveld, werden haar polsen vastgebonden met tiewrapsen werden haar ogen met tapedichtgeplakt. Vervolgens nam de man haar mee naar Woerdense Verlaat, waar hij zich opnieuw aan haar zou hebben vergrepen.

VASTGEBONDEN ACHTERGELATEN
De vrouw werd enige tijd vastgehouden in de laadruimte van een vrachtauto, terwijl S. zijn auto ging halen. Hijlegde haar in de kofferbak en reed ongeveer een uur met haar rond.De vrouw werduiteindelijk vastgebonden achtergelaten in Diemen. Ze werd geholpen door voorbijgangers en waarschuwde toen de politie. Die begon direct een grootschalig onderzoek.


In het gebied aan de Bosdijk in Nieuwer ter Aa werden spullen gevonden die de politie op het spoor van deman uit Nieuwkoop hebben gezet. Bovendien kon de vrouw een gedetailleerd signalement van hem geven.

GEEN CONTACT MET BUITENWERELD
De verdachte werd kort na de aangifte van de vrouw in zijn woonplaatsaangehouden. Hijheeft enige tijd in volledigebeperkingen vastgezeten, waarbij hijgeen contact mocht hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.


De volgende pro-formazitting is op 6 september. Dan wordt het rapport van het Pieter Baan Centrum verwacht, waarS. op dit moment psychiatrisch wordt onderzocht. De inhoudelijke behandeling van de zaak is waarschijnlijk pas in november.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -