'Zakaria A. ontkent moord op misdaadblogger Kok en heeft alibi'

© Koen Laureij / ANP
UTRECHT - Zakaria A. ontkent dat hij misdaadblogger Martin Kok heeft gedood. De Utrechter was op de dag van de moord op de verjaardag van zijn moeder, zegt hij tegen de politie. Zijn moeder zou het alibi bevestigen, schrijft NU.nl.
Volgens de nieuwssite is de verdenking tegen A. (24) gebaseerd op de vondst van twee telefoons in de woning van zijn moeder. Die telefoons zijn 'aangestraald' bij een hotel op Schiphol waar eerder een poging om Kok te liquideren mislukte. Ook zijn de telefoons gesignaleerd in de buurt van de seksclub in Laren waar Kok uiteindelijk werd omgebracht.

LINK MET SCEKIC

De telefoons zijn gevonden tijdens onderzoek in de zaak-Ranko Scekic. Hij werd in 2016 in Overvecht geliquideerd en A. gold enige tijd als verdachte. Uiteindelijk werd de Utrechter niet schuldig bevonden aan moord. Wel werd hij veroordeeld wegens wapenbezit. A. ontkent dat de telefoons van hem zijn.

GEEN BEWIJS

NU.nl schrijft ook dat Zakaria A. door een 'bewegingsdeskundige' is herkend op camerabeelden bij de mislukte aanslag bij Schiphol. Maar volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers is de bewegingsdeskundige niet deskundig. Het bewijs tegen zijn cliënt doet hij dan ook af als 'drie keer niks'.

ANDERE VERDACHTE

Ook de andere verdachte Utrechter Achraf B. ontkent betrokkenheid bij de liquidatie van Martin Kok. Het voorarrest van A. en B. is vorige week verlengd. Ze blijven tenminste vastzitten tot 11 juli, als de zaak verder gaat in de rechtbank.
Martin Kok werd in december 2016 vermoord bij een seksclub in Laren. Hij zat in een auto toen hij werd doodgeschoten. Ex-crimineel Kok hield misdaadblog Vlinderscrime bij, hij schreef daar tot ongenoegen van veel criminelen onthullende verhalen over de onderwereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.