Tafeltje Dekje stopt in Bunnik: Zaterdag krijg ik m'n galgenmaal

Op het menu vandaag: andijvie, aardappelpuree en boerenomelet
Op het menu vandaag: andijvie, aardappelpuree en boerenomelet © Robert Jan Booij
BUNNIK - Tafeltje Dekje stopt na 35 jaar met het bezorgen van warme maaltijden in Bunnik. Ouderen die afhankelijk zijn van Tafeltje Dekje moeten dus op zoek naar een nieuwe cateraar. Per 1 juli stopt de bezorger omdat de keuken in zorginstelling Bunnichem sluit. Daar haalde Tafeltje Dekje de maaltijden vandaan.
"Erg jammer dat het stopt", zegt de 95-jarige meneer Van de Berg die dagelijks een warme maaltijd krijgt. "Ik heb tot het laatst gehoopt dat er een oplossing zou zijn, maar die is er niet. Zaterdag krijg ik m'n galgenmaal van Tafeltje Dekje en dan moet ik zelf aan de slag".
Jammer, ik moet zelf aan de slag
Meneer Van de Berge
Vandaag staat er bij meneer Van de Berge aardappelpuree met andijvie en een boerenomelet op het menu, met perzikkwark na. "Heerlijk en daarom ben ik ook 95 geworden, anders had ik het niet gered", zegt hij met een lach. 
Tafeltje Dekje heeft 35 jaar maaltijden bezorgd in de gemeente Bunnik. Dagelijks kwamen vrijwilligers bij mensen over de vloer om eten te brengen. Eén van hen zegt: "Het gaat niet alleen om de maaltijden. Wij houden ook een beetje een oog op de mensen die de maaltijden krijgen. Dat vervalt straks een beetje".
In de keuken van zorginstelling Bunnichem werden de maaltijden vers gemaakt en vervolgens bezorgd. Nu de keuken dichtgaat moeten ouderen op zoek naar een andere bezorger. Tafeltje Dekje heeft het advies gegeven voor een cateraar in Zeist. Mensen moeten wel zelf contact opnemen met die nieuwe maaltijdbezorger. Meneer Van de Berge heeft zich daar inmiddels aangemeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.