VIDEO: Mistkanon gaat af tijdens iPhone-roof

© Politie
AMERSFOORT - De omwonenden van de Langestraat in Amersfoort zijn heus wel wat gewend als het gaat om geluidsoverlast. Ze wonen immers in het centrum van de stad. Maar gebonk, glasgerinkel en een gillend alarm doet hen toch echt wel wakker schrikken in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april.
Met een kei proberen twee mannen de winkelruit van telefoonwinkel De Telekombinatie in te slaan. Het glas is gelaagd dus het kost veel moeite om een gat te maken. Na een keer of zeven de kei tegen de ruit te hebben gegooid, gaat de steen erdoorheen. 
Eén van de twee snelkrakers steekt zijn been door het gat, maar trekt het meteen terug en grijpt naar zijn enkel. Waarschijnlijk heeft hij zich bezeerd. Maar het weerhoudt de mannen niet. Zemaken het gat nog iets groter en gaan de winkel in. Eenmaal binnen gaat het alarm én het mistkanon af. In de korte tijd die ze hebben, weten de mannen een aantal virtrines kapot te slaan. Ze maken ruim 20 iPhones en Samsung-smartphones buit.
De daders zijn gefilmd door de beveiligingscamera's. De politie verspreidde de beelden vandaag in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld.

SIGNALEMENT

Beide mannen zijn blank of lichtgetint. Dat is lastig vast te stellen.
Verdachte 1
- stevig postuur
- donkere jas, capuchon
- donkere trainingsbroek, rood/witte bies
- beige bivakmuts
- grijze handschoenen
Verdachte 2
- slank postuur
- grijze trui
- zwarte capuchon
- donkere bivakmuts
- grijze handschoenen
Tips doorgeven bij de politie kan via 0800-6070. Of anoniem: 0800-7000. Je kan informatie ook doorgeven via dit tipformulier
Mistkanon gaat af tijdens snelkraak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.