Ondernemers Eemnes balen: al maanden geen internet door A1-werkzaamheden

© ANP
EEMNES - Ondernemers aan de Oud Eemnesserweg in Eemnes zijn het helemaal zat: door werkzaamheden aan de A1 hapert de internet- en telefoonverbinding al sinds half december. En dat heeft een hoop gevolgen. "Het is om te janken, dit kost gewoon geld."
Evelien Arler van Witte Tentenverhuur baalt als een stekker. Vandaag had ze weer monteurs van KPN over de vloer, maar die moeten eerst toestemming van Rijkswaterstaat krijgen om de kabelbreuk te herstellen. "Het is nu geloof ik al de vijfde keer dat de boel eruit ligt."
Ze kan niet internetten en klanten kunnen haar niet bellen op de vaste lijn. KPN heeft haar een schadevergoeding van 350 euro aangeboden. "Dat gaat nergens over. We hebben een dongel moeten kopen, daar kan één computertje op. 350 euro red je niet eens met de verhuur van één tent, een heel kleintje misschien."
Aan de Oud Eemnesserweg zitten meer bedrijven die last hebben van de defecte kabel, zoals Tuincentrum Overvecht. Arler probeert haar collega-ondernemers te overtuigen om ook te klagen bij KPN. "pas als ze meerdere meldingen binnen krijgen komt er een versnelling in het repareren."
Juist in de drukke tijden was het tentenverhuurbedrijf moeilijk bereikbaar. "Rond Oud en Nieuw, toen verkochten we vuurwerk en waren we niet te bellen. En rond Koningsdag. En momenteel in de vakantie zijn het ook feest- en partijenweken en liggen we er weer uit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.