RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter verdacht van wurgen echtgenote

AMERSFOORT - De 75-jarige vrouw die drie maanden geleden dood werd aangetroffen in een huis in het Soesterkwartier in Amersfoort is gewurgd of verstikt. Dat bleek vandaag tijdens een eerste rechtszitting tegen haar man. De 73-jarige Piet G. wordt door het OM verdacht van moord c.q. doodslag.

De vrouw, die al jaren kwakkelde met haar gezondheid, werd op 12 maart gevonden in de woning boven de vroegere tabakswinkel van het stel aan de Noordewierweg. Volgens buurtbewoners hadden ze al tijden een problematische relatie. De man is jaren geleden ook al eens met politie en justitie in aanraking geweest, omdat hij zijn vrouw naar de keel was gevlogen.

OPZET OF OPWELLING
Volgens de officier van justitie heeft de Amersfoorter zijn vrouw gewurgd. Mogelijk gebruikte hij ook een voorwerp om haar het ademhalen te belemmeren. De aanleiding is nog onduidelijk. Het OM houdt er rekening mee dat de man zijn partner met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht, maar het kan ook in een opwelling zijn gebeurd. 

Het onderzoek naar de zaak is nog niet helemaal klaar. Deskundigen doen een uitvoerig persoonlijkheidsonderzoek en ook de reclassering moet nog een advies uitbrengen over de verdachte. Verder is onderzocht of het slachtoffer vooraf bedwelmd of vergiftigd was en ook de resultaten van dat onderzoek moeten nog worden uitgewerkt.


De volgende zitting op 5 september zal daarom opnieuw pro forma zijn. Voor het einde van het jaar kan de zaak dan inhoudelijk worden behandeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -