RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reiziger was goed voorbereid op eerste stakingsdag

PROVINCIE UTRECHT - De eerste landelijke stakingsdag in het streekvervoer lijkt goed te zijn opgepakt door de reizigers. Er waren weinig wachtende mensen bij de bushaltes en ook geen problemen op de stations. De avondspits lijkt 'normaal' te verlopen voor een woensdag.

Syntus en U-OV deden hun best om zoveel mogelijk bussen in de regio en stad toch te laten rijden. En dat lukte aardig, vooral in Utrecht. Ongeveer 85 procent van de bussen reed vandaag niet vanwege de staking in het streekvervoer, zegt de FNV, maar volgens werkgeversorganisatie VWOV kloppen de cijfers niet. "Een rondgang langs de ov-bedrijven geeft een ander beeld, aldus de VWOV.

Voorzitter Fred Kagie zegt te zien dat in het hele land chauffeurs die zich eerder aansloten bij de staking ervoor kiezen om nu te rijden. "In Utrecht is met een "zeer groot aantal" werkwillige chauffeurs van U-OV, dat valt onder Qbuzz, uitgereden volgens een beperkte zomerdienstregeling", aldus Kagie.

Voorbereide reizigers zochten een andere manier om op hun bestemming te bereiken. De RTV Utrecht-taxi bijvoorbeeld. Ook de komende twee dagen rijdt de RTV Utrecht-taxi nog rond om mensen te helpen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -