Vluchtauto Telegraaf-aanslag is gestolen in Woerden

De Audi werd uitgebrand gevonden langs de A10.
De Audi werd uitgebrand gevonden langs de A10. © Politie
WOERDEN - De auto die is gebruikt als vluchtwagen bij de 'aanslag' op de redactie van De Telegraaf, is in maart gestolen in Woerden. Dat bevestigt de Amsterdamse politie aan RTV Utrecht.
Het gaat zeer vermoedelijk om de Audi RS5 die in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart is gestolen bij een garage in Woerden. De wagen stond geparkeerd voor de winkel.

AANSLAG

Gisterochtend vroeg reed een persoon met een bestelbusje in op de redactie van De Telegraaf vlakbij station Amsterdam Sloterdijk. Daarna stichtte de dader brand. Niemand raakte gewond. Premier Rutte veroordeelt het drama, dat volgens velen een aanslag is op de Nederlandse persvrijheid.

AUDI UITGEBRAND

Na de aanslag vluchtte de dader met een Audi. Die werd even later uitgebrand gevonden op een parkeerplaats langs de A10 bij Amsterdam. Het gaat dus om een auto uit Woerden. De politie wil in het kader van het onderzoek nog geen verdere mededelingen doen over eventuele verdachten.
De vluchtauto werd gevonden langs de A10 bij Amsterdam.

EERDERE LINK WOERDEN

Onlangs werden ook al de redacties van Panorama en Nieuwe Revu in Amsterdam beschoten. Daarna werd een 41-jarige man uit Woerden opgepakt. Opnieuw is er dus een link tussen de Utrechtse stad en de geweldsincidenten bij nieuwsredacties.
De gemeente Woerden wil niet reageren op het nieuws en benadrukt dat de zaak wordt onderzocht door de Amsterdamse politie.
Ravage bij het Telegraaf-pand na de aanslag.
Ravage bij het Telegraaf-pand na de aanslag. © ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.