RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede stakingsdag streekvervoer: "Bereidheid tot staken neemt toe"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Buschauffeurs in het streekvervoer en werknemers op enkele regionale treinverbindingen leggen vandaag voor de tweede opeenvolgende dag hun werk neer. In de meeste plaatsen rijden geen of een stuk minder streekbussen.

Volgens vakbond FNV rijden er vandaag nog minder bussen door de regio dan gisteren. De vakbond heeft het over percentages van rond en boven de 80 procent.

LOONEIS
De vakbonden eisen meer loon en pauzes dan de werkgevers willen bieden. De werkgevers zijn verontwaardigd over de staking, omdat die werd afgekondigd terwijl bemiddelaars nog in gesprek waren over de vastgelopen cao-onderhandelingen.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is veel minder te merken van de staking, aangezien de vervoersbedrijven in de grote steden eigen cao's hebben. Maar wie bijvoorbeeld in Rotterdam in een bus naar het platteland wil stappen, kan wel pech hebben. In Utrecht wordt wel door een aanzienlijk deel van de chauffeurs gestaakt. Over de vraag hoe hoog de stakingsbereidheid is, verschillen de bonden en werkgevers overigens sterk van mening.

Vakbond CNV kondigde eerder aan dat de staking sowieso drie dagen duurt, dus tot en met morgen. FNV heeft het over een staking voor onbepaalde tijd.

Tweede stakingsdag in het streekvervoer


RTV UTRECHT TAXI
Om de gedupeerde reizigers tegemoet te komen, rijdt onze verslaggeefster Anne-Marie Verhagen vandaag door de regio in de RTV Utrecht-taxi. Zij brengt mensen die een lift nodig hebben op de plek van bestemming.

Wil jij je nog opgeven? Mail je verhaal naar nieuws@rtvutrecht.nl. Wie weet ben jij de gelukkige en brengen we jou naar je plaats van bestemming.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -