Extra raadsvergadering over 'treinrel' Utrechtse Heuvelrug

© ANP / @FritsNaafs
DOORN - Politieke partijen in Utrechtse Heuvelrug roepen het college van burgemeester en wethouders op het matje over hun loslippigheid in de trein naar Maastricht. Volgende week donderdagavond moet het college in een extra raadsvergadering tekst en uitleg geven over de fouten die zijn gemaakt.
Dinsdag vertrok het college naar het VNG-congres in Maastricht. In een tweedeklas-coupé bespraken de burgemeester en de wethouders zaken die niet in de openbaarheid besproken hadden moeten worden. Burgemeester Frits Naafs heeft excuses aangeboden voor het voorval, nadat de onbedoeld openbare vergadering in een blog werd vermeld.

GENOEG VRAGEN

De raadsleden hebben genoeg vragen om een hele raadsvergadering te vullen. Daarom verzochten ze om een extra bijeenkomst. Gisteren spraken ze zich al verontwaardigd uit over de treinrel.
De VVD is een van de fracties die meer wil weten over de kwestie. De liberalen vragen onder meer of alle onderwerpen die in de blog zijn genoemd daadwerkelijk zijn besproken en wat de consequenties daarvan zijn. De antwoorden worden morgen verwacht.

'OM DE TUIN GELEID'

De collegeleden spraken volgens de schrijver van het stuk op internet onder meer over het plotselinge ontslag van een ambtenaar, hoe de raad daarover 'om de tuin geleid' moest worden, over de burgemeester van Woudenberg en de voorbereiding van een evenement in haar gemeente, en over een extra snelheidscontrole na klachten van een omwonende van de Amersfoortseweg.
De vergadering over de treinrel is donderdag 5 juli om 19.30 uur in het Cultuurhuis in Doorn. Vanavond is er ook een raadsvergadering. Daar staat het onderwerp niet op de agenda.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.