RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedupeerde blinde reiziger: "Mijn voeten en de bus, dat is mijn vervoer"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De staking in het streekvervoer gaat vandaag onverminderd door en voor sommige mensen is dat een regelrechte ramp. Zo is Sandra Groeneveld blind en in het dagelijkse leven afhankelijk van de bus om vervoerd te kunnen worden.

Sandra is een van de gedupeerde reizigers uit onze provincie die contact opnam met RTV Utrecht voor een taxirit. Verslaggever Anne-Marie Verhagen bracht haar vanochtend naar de Maximamanege in Den Dolder, waar ze vrijwilligerswerk doet.

HARTVERZAKKING
"Toen ik hoorde dat er een staking was aangekondigd, kreeg ik bijna een hartverzakking. Zo'n staking is voor mij ontzettend onhandig. Mijn enige vervoersmiddelen zijn namelijk mijn voeten en de bus", aldus Sandra.

Naast de bus, is Sandra ook afhankelijk van een blindengeleidehond; haar steun en toeverlaat onderweg. "Hij is mijn vijfde hond, maar ik noem hem ook wel mijn 'once in a lifetime-hond'. Het moet wel heel gek gaan om weer zo'n hond als Jones te krijgen."

LOONEISEN
Chauffeurs en machinisten van regionale vervoersbedrijven staken omdat ze betere arbeidsvoorwaarden willen. Ze eisen onder meer een hoger loon, minder werkdruk en extra pauzes.

Gisteren was de eerste dag van de meerdaagse actie. Vakbond CNV zei eerder tot en met vrijdag te willen staken. Daarna kijkt de vakbond of er verdere acties nodig zijn. FNV besluit morgenmiddag of de staking in het weekend en de periode erna verder gaat.


RTV UTRECHT TAXI
Om de gedupeerde reizigers tegemoet te komen, rijdt onze verslaggeefster Anne-Marie Verhagen door de regio in de RTV Utrecht-taxi. Zij brengt mensen die een lift nodig hebben op de plek van bestemming.

Wil jij je nog opgeven? Mail je verhaal naar nieuws@rtvutrecht.nl. Wie weet ben jij de gelukkige en brengen we jou naar je plaats van bestemming.

Blinde reiziger gedupeerd door staking busvervoer


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -