TivoliVredenburg maakt voor het eerst winst, opluchting bij scheidend directeur

© ANP
UTRECHT - TivoliVredenburg in Utrecht heeft voor het eerst winst gemaakt. Uit het jaarverslag van vorig jaar blijkt dat er 175.000 euro in zwarte cijfers staat geschreven. Over dat bedrag moet nog wel belasting betaald worden.
TivoliVredenburg draaide sinds de opening in 2014 flink verlies. De nieuwbouw viel ruim 55 miljoen euro duurder uit dan verwacht. Twee jaar geleden verscheen bovendien een kritisch rapport over de exploitatie van het muziekpaleis. Daaruit bleek dat de gemeente jaarlijks zo'n twee miljoen euro extra moet bijdragen om TivoliVredenburg draaiend te houden.

MILJOEN BEZOEKERS

Vorig jaar kwamen er voor het eerst meer dan één miljoen bezoekers in het concertcentrum. "Meer bezoekers is meer geld natuurlijk", zegt een tevreden directeur Frans Vreeke. "De bijdrage van de gemeente zorgt dat we niet meer in een wurggreep zitten en zelf gezonde keuzes kunnen maken."
In 2017 werden 1568 concerten en evenementen georganiseerd. Vooral pop- en danceconcerten deden het goed en waren vaak uitverkocht. Maar ook de klassieke muziek zit in de lift, het aantal concerten steeg met 15 procent. "We zijn ook gegroeid als organisatie, weten nu beter wat het Utrechtse publiek wil zien en horen", aldus directeur Vreeke. 

ANDERE DIRECTEUR

Vanaf 1 augustus krijgt TivoliVredenburg een andere directeur. Frans Vreeke wordt dan opgevolgd door Jeroen Bartelse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.