FNV: staking in streekvervoer gaat dit weekend door

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - De staking in het streekvervoer gaat morgen en zondag gewoon door. Dat zei FNV-bestuurslid Lutz Kressin vanochtend tegen RTV Utrecht. "Morgen en overmorgen wordt er niet gereden."
"De werkgever heeft gelegenheid genoeg gehad om constructief met ons in gesprek te komen, maar dat heeft hij tot nu toe geweigerd", zegt Kressin. "Wat ons betreft is de staking morgen over, maar zolang de politiek en werkgevers niet bewegen, dan blijft er niks anders over."
FNV-bestuurslid Lutz Kressin over de staking in het streekvervoer

TWEEDE STAKINGSDAG

De tweede dag van de landelijke staking in het streekvervoer verliep gisteren ongeveer net zo als de eerste. Tot die indruk komen zowel de bonden als de werkgevers. Over de actiebereidheid lopen de meningen, net als woensdag, wederom uiteen. Net als afgelopen dagen zullen buschauffeurs die niet staken de komende dagen dus mondjesmaat gaan rijden.
De bonden CNV en FNV zeggen dat 85 procent van de bussen niet reed, de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) houdt het op 25 tot 40 procent. Wel werd donderdag minder vaak melding gemaakt van intimidatie, over en weer, tussen werkwillige en stakende chauffeurs.
Vandaag is de derde stakingsdag voor een betere cao. "In de loop van de dag moet duidelijk worden of er in het weekeinde en de dagen daarna ook wordt gestaakt", aldus een CNV-woordvoerder. Het hangt ervan af of de partijen in gesprekken nader tot elkaar kunnen komen "Daar is nu moeilijk iets over te zeggen. Er is geen verandering merkbaar: niet in negatieve zin, maar ook niet positief."

RTV UTRECHT TAXI

Om de gedupeerde reizigers tegemoet te komen, rijdt onze verslaggeefster Anne-Marie Verhagen vandaag door de regio in de RTV Utrecht-taxi. Zij brengt mensen die een lift nodig hebben op de plek van bestemming.
Wil jij je nog opgeven? Mail je verhaal naar nieuws@rtvutrecht.nl. Wie weet ben jij de gelukkige en brengen we jou naar je plaats van bestemming.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.