Betrokkene in zaak kroongetuige-moord vermoedelijk lid van motorclub

Bij de liquidatie eind maart kwam de broer van kroongetuige Nabil B. om het leven.
Bij de liquidatie eind maart kwam de broer van kroongetuige Nabil B. om het leven. © ANP
UTRECHT/WOERDEN - Een van de mannen die is opgepakt in de zaak rond de moord op de broer van de Mocromaffia-kroongetuige Nabil B. uit Utrecht, heeft vermoedelijk banden met motorclub Caloh Wagoh Triad. Dat meldt het OM.
Het gaat om de 34-jarige G.G. uit Den Haag. Zijn dna werd aangetroffen op een van de wapens die bij de liquidatie werd gebruikt. Volgens het OM wordt hij berecht voor wapenbezit, maar niet voor medeplichtigheid aan de dood van B.'s broer.

LIQUIDATIE

De broer van Nabil B. werd in maart geliquideerd, vlak nadat bekend werd dat zijn broer kroongetuige is in een aantal liquidatiezaken rond Utrecht en Amsterdam, waaronder de zogenoemde vergismoord in Overvecht, begin vorig jaar.
Caloh Wagoh Triad werd eerder ook in verband gebracht met de raketaanslag op het redactiekantoor van Panorama en Nieuwe Revu. Daarvoor werd een 41-jarige inwoner uit Woerden opgepakt, hij is volgens de politie de president van de Chapter Silencio, afdeling Woerden.

SPANNINGEN

De motorclub zorgt de laatste tijd voor spanningen in Woerden, zegt de politie. Leden van de club zouden zich op intimiderende wijze gedragen, met name in de lokale horeca en tegenover motorclub Scamps.
Woerden kwam deze week ook in het nieuws omdat de vluchtauto die gebruikt werd na de aanslag op De Telegraaf eerder werd gestolen in Woerden. De daders van die aanslag worden nog gezocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.