De J. houdt vast aan onschuld in zaak-Everink

© Wessel Dekker, ANP
BILTHOVEN - Voormalig tenniscoach Mark de J. blijft vasthouden aan zijn onschuld. Hij zei tijdens de regiezitting van het hoger beroep nogmaals dat hij niets met de dood van zakenman Koen Everink uit Bilthoven te maken heeft.
Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond
De J. was de fatale avond bij Everink thuis. Nadat hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord. Dat scenario is volgens de tenniscoach niet voldoende onderzocht.
Hij werd in januari tot 18 jaar cel veroordeeld voor de moord. Hij ging tegen die uitspraak in beroep.

ONDERZOEKSVRAGEN

Zijn advocaat diende vanochtend tijdens de regiezitting een heleboel onderzoeksvragen in, onder meer voor sporenonderzoek op de kleding en de auto van De J. en de handdoek die naast het slachtoffer was gevonden. Daaruit kan volgens hem blijken dat niet de voormalig trainer van tennisser Robin Haase verantwoordelijk is voor de dood van de zakenman, maar dat er anderen bij betrokken zijn.
Maar het OM gelooft nog altijd niets van het ontvoeringsverhaal van De J. Volgens justitie is de tenniscoach verantwoordelijk voor de dood van Everink. Hij was die avond bij Everink thuis, had een motief, heeft zijn verklaringen meerdere keren aangepast en voor een ander scenario is nooit enig bewijs gevonden. "Hij draait alle kanten op", aldus de advocaat-generaal vanochtend.
Het hof oordeelt over twee weken over de onderzoekswensen. Wanneer het hoger beroep inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat deze zitting niet voor oktober gaat plaatsvinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.