Margreet: wonen bij de Emmaus

Stijn en Margreet in gesprek
Stijn en Margreet in gesprek © RTV Utrecht
HAARZUILENS - Margreet is bijna aan het einde van haar periode bij Emmaus Haarzuilens gekomen. Een periode waarin ze een mooi en intiem inkijkje in de woonwerkgemeenschap kreeg: "ik had niet gastvrijer ontvangen kunnen worden", vertelt ze. "Overal mochten we bij zijn en alle bewoners waren ontzettend openhartig, terwijl veel van hen een zeer bewogen leven achter de rug hebben."

ADEMPAUZE

Dat is precies wat veel bewoners delen, een moeilijke periode in hun leven. Of dat nu gaat om een ingewikkelde scheiding, om geldzorgen of om een verslaving: de meeste Emmausers zijn in Haarzuilens om een adempauze in te lassen en hun leven weer op orde te krijgen.
Het kost kracht om te zeggen
Stijn, nieuwe Emmaus bewoner
Beseffen dat het niet meer gaat, kost tijd, legt de nieuwste Emmaus bewoner Stijn uit: "Ik woonde na mijn scheiding wisselend op campings, bij vrienden of bij familie. Vaak sliep ik overal maar één of twee nachten. In een heel korte periode had ik honderden kilometers gefietst om van bank naar bank te gaan. Ik was kapót! Een hulpverlener wees me toen op de mogelijkheden bij de Emmaus."

RUST, REINHEID EN REGELMAAT

"Hier bij de Emmaus krijg ik de tijd om op adem te komen," vervolgt Stijn zijn verhaal. "Gek genoeg kom ik vooral tot rust door het harde werken. Als je fysiek hard werkt, heb je gewoon geen tijd om te piekeren." Ook zijn huisgenoten vinden het harde werken en vaste schema fijn. Lachend: "het is gewoon de volwassen versie van Rust, Reinheid en Regelmaat."
Margreet: Wonen bij de Emmaus

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.