OM eist tot anderhalf jaar cel tegen mannen voor seks met meisje van 13

© ANP
UTRECHT/BILTHOVEN - Het Openbaar Ministerie eist straffen tot anderhalf jaar cel tegen vier mannen uit Utrecht die terechtstaan in een loverboy-zaak. Het slachtoffer was een meisje van 13 uit Utrecht.
De mannen zouden het meisje hebben opgepikt nadat ze was weggelopen van huis. Eerst brachten ze haar naar een woning in Kanaleneiland waar drie van de vier seks met haar zouden hebben gehad. Daarna zou ze naar een hotel gebracht zijn, waar er opnieuw seks met het meisje was.
De vier verdachten zijn tussen de 19 en 22 jaar oud. Drie van de vier worden verdacht van ontucht. De vierde verdachte zou alleen zijn woning ter beschikking gesteld hebben. Tegen hem werd de laagste straf geëist; twee maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.
De hoogste straf die vandaag werd geëist is anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De andere twee verdachten hoorden een jaar celstraf - waarvan een half jaar voorwaardelijk - en tien maanden celstraf - waarvan een half jaar voorwaardelijk - tegen zich eisen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.