Projectontwikkelaar moet sociale koopwoningen Vreeland weer op de markt brengen

Archief.
Archief. © ANP
STICHTSE VECHT - Een projectontwikkelaar in Stichtse Vecht moet twee sociale koopwoningen die hij aan bekenden had verkocht weer terug op de markt brengen. Wethouder Linda van Dort fluit de ontwikkelaar terug omdat die zich niet aan afspraken met de gemeente heeft gehouden.
De ontwikkelaar had 12 huizen laten bouwen op het voormalig CSV-terrein in Vreeland die voor de sociale markt bedoeld waren en niet meer dan 200.000 euro mochten kosten. Bekenden van de projectontwikkelaar kochten de huizen, en één woning werd vervolgens voor 1700 euro per maand verhuurd
"De woningen waren bedoeld voor mensen die een sociale woning of een goedkoop koophuis achterlaten in de gemeente Stichtse Vecht", zegt Maarten van Dijk, fractievoorzitter van de lokale PvdA. "De projectonwikkelaar had er drie verkocht aan mensen buiten de gemeente en die woningen werden ook ingezet voor speculatie en voor een hele hoge huurprijs aangeboden. Dat is niet de bedoeling."

VERTROUWEN

De PvdA stelde daarom vragen aan het college dat vervolgens in gesprek ging met de projectontwikkelaar. Wethouder Linda van Dort: "Naast de publicatie in de media, ontving ik uit de lokale samenleving en de politiek signalen dat er mogelijk op een laakbare manier was omgegaan met de toewijzing van de woningen. Dat was voor mij aanleiding om de ontwikkelaar om opheldering te vragen. Tot mijn grote teleurstelling constateerde ik dat de ontwikkelaar het vertrouwen van het college en de samenleving heeft beschaamd. Er zijn een drietal woningen niet conform de intenties van de gemeente verkocht."
De woning werd voor een hele hoge huurprijs aangeboden. Dat is niet de bedoeling.
Maarten van Dijk, fractievoorzitter PvdA Stichtse Vecht
Na het gesprek heeft de ontwikkelaar toegezegd dat hij twee woningen binnen een half jaar weer beschikbaar stelt voor de sociale markt voor een prijs van 200.000 euro, zoals eerder was toegezegd. De gemeente kijkt nog wat er moet gebeuren met de derde woning die nu voor een te hoge prijs wordt verhuurd.

TEVREDEN

De PvdA is blij met de maatregelen. Van Dijk: "Wij zijn hier tevreden mee. Hierdoor wordt de beoogde doorstroming op de lokale woningmarkt gestimuleerd en komen de woningen bij de inwoners die daarvoor in aanmerking zouden moeten komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.