FNV dreigt met rechter om loon ov-staker veilig te stellen

Een leeg station Utrecht Centraal tijdens eerdere stakingen.
Een leeg station Utrecht Centraal tijdens eerdere stakingen. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Werkgevers van stakende buschauffeurs in het streekvervoer moeten de uren die de chauffeurs werken tijdens publieksvriendelijke acties komende week gewoon betalen. En als de vervoersbedrijven maandagmiddag niet hebben bevestigd dat ze dat gaan doen, dan stapt FNV Streekvervoer naar de rechter. Dat zegt de vakbond zaterdag in een reactie op een plan van de werkgevers om schade te verhalen op chauffeurs.
Komende week wil de vakbond beginnen met publieksvriendelijke acties. Daarbij rijden er wel bussen tussen 6.00-10.00 uur en 15.00-19.00 uur. Buiten die uren wordt gestaakt.
De werkgevers hebben FNV gisteren laten weten de schade die zij maken tijdens de aangekondigde publieksvriendelijke acties te willen verhalen op de stakers. Dat kan betekenen dat gewerkte uren deels of niet worden uitbetaald. De FNV pikt dat voorstel niet en wil dat beloofd wordt dat dit niet gebeurt.
Als de werkgevers maandagmiddag om 12.00 uur niet bevestigd hebben af te zien van het plan om de schade te verhalen dan stapt FNV naar de rechter voor een kort geding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.