Armando tovert spookhuis om tot museum

© RTV Utrecht
BUNNIK/AMERSFOORT - Kunstenaar Armando was in eerste instantie verdrietig om Amersfoort te moeten verlaten, maar is nu blij dat er een nieuw onderkomen voor zijn museum gevonden is op landgoed Amelisweerd bij Bunnik. Dat zegt museumdirecteur Yvonne Ploum aan de vooravond van de heropening van het Armandomuseum.
Aanstaande vrijdag wordt het museum in landhuis Oud-Amelisweerd officieel geopend door prinses Beatrix. In het museum is onder andere het werk van Armando te zien. Tot 2007 hingen zijn schilderijen voornamelijk in het Armandomuseum in Amersfoort, maar dat museum brandde tot de grond toe af.
KRITIEK
De laatste jaren was er veel kritiek op de komst van het museum naar Amelisweerd. Buren vreesden onder andere voor veel overlast van de tienduizenden bezoekers die het museum verwacht. Maar volgens wethouder Mirjam de Rijk van Utrecht zal dat allemaal wel meevallen. Mochten er toch problemen ontstaan dan wil ze als het nodig is naar een oplossing zoeken.
Het museum Oud-Amelisweerd gokt jaarlijks op zo'n veertigduizend bezoekers. Nadat prinses Beatrix vrijdag het museum geopend heeft, is het vanaf zaterdag voor iedereen geopend. Naast de kunstwerken van Armando is ook een zeldzaam Chinees behang te zien in het landhuis uit de 18e eeuw.
'Armando in zijn nopjes met nieuwe museum'
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.