RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De bussen rijden vandaag gewoon weer

1/2
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Bussen, sneltrams en regionale treinen rijden vandaagweer volgensdienstregeling. De aangekondigde stakingen in het streekvervoer zijnniet doorgegaan.Devakbondonderhandelaars bereikten gistereneen cao-akkoordmet dewerkgevers.

De bonden leggen het onderhandelingsresultaat nog voor aande leden. De cao geldt voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer.

Lutz Kressin, regiobestuurder FNV is enigszins verrast. "Het zag er niet naar uit. We waren bezig met de voorbereiding op de stakingsactie van vandaag. Dus dan is het even omschakelen, maar dit is goed voor alle partijen, vooral voor de reizigers. Maar de beoordeling van het akkoord komt nog. We zijn er dus nog niet."

Volgens CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi zijn de ov-bedrijven akkoord gegaan met concrete afspraken over het aanpakken van de werkdruk en tijdige rustpauzes, en ziet ook de loonsverhoging er goed uit. In de cao-looptijd van 2,5 jaar gaan de lonen uiteindelijk met 7,5 procent omhoog. Ook krijgen werknemers een eenmalige uitkering van 650 euro bruto.

Veel buschauffeurs legden woensdag het werk neer, omdat een akkoord uitbleef. Vandaag zou de zesde stakingsdag ingaan. De afgelopen maanden waren er ook veel stakingen het land.

Hetslepende cao-conflictheeft volgens de vakbonden zichtbaar gemaakt dat de marktwerking in het openbaar vervoer heeft gefaald. Volgens de onderhandelaars gaan aanbestedingen vooral om geld en lijden bedrijven, werknemers en uiteindelijk ook reizigers daaronder.

Chris Vonkvan reizigersverenging Rover is het daarmee eens. Hij is blij dat de acties nuzijn opgeschort. "Reizigers hebben hier veel te veel last van gehad de afgelopen tijd. Het aantal klachten dat we binnenkregen begon ook wel toe te nemen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -