Opnieuw frauderende ambtenaar in IJsselstein

© Roos Koole, ANP
IJSSELSTEIN - Een ambtenaar van de gemeente IJsselstein zou voor enkele tienduizenden euro's hebben gefraudeerd. Het college zegt een zeer sterk vermoeden te hebben dat er strafbare feiten zijn gepleegd en daarom is aangifte gedaan bij de politie.
De gemeente heeft de afgelopen tijd zelf onderzoek gedaan naar de fraude. Daaruit zou blijken dat de ambtenaar 'frauduleuze handelingen in de financiële sfeer' heeft verricht. Over de identiteit van de medewerker wil de gemeente uit privacyoverwegingen niets zeggen.
BEDRIJFSFRAUDE
Bij de fraude zouden ook bedrijven betrokken zijn. Tegen die ondernemingen is eveneens aangifte gedaan bij de politie. De gemeente heeft besloten om niet te vertellen welke bedrijven er bij de fraude betrokken zijn.
IJsselstein stelt in een persverklaring dat het belangrijk is dat ambtenaren integer handelen. De medewerkers van de gemeente werken namelijk met gemeenschapsgeld en daarom kan fraude niet geaccepteerd worden. De gemeente heeft daarom de politie op de hoogte gebracht van de verdenkingen.
AANSCHERPING
In 2013 deed de gemeente IJsselstein ook al aangifte tegen een frauderende ambtenaar. De accoutant van IJsselstein heeft toen gekeken of de gemeentelijke organisatie in orde is en dat zou toen wel het geval zijn geweest.
Toch heeft de gemeente besloten om de regels voor ambtenaren nu aan te gaan scherpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.