Rijnpop Festival Rhenen gaat niet door vanwege hitte

Rijnpop 2013.
Rijnpop 2013. © RTV Utrecht
RHENEN - Het RijnPop Zideris Festival in Rhenen dat voor morgen gepland stond, gaat niet door. Oorzaak is de voorspelde warmte, meldt de organisatie vandaag. Het festival is speciaal voor mensen met een beperking.
De directie van Zideris heeft het besluit genomen in samenspraak met burgemeester Hans van der Pas en de GGD, wordt gemeld in een persbericht. "De weersvoorspellingen van morgen geven ruim 27 graden aan en daarmee komt de veiligheid van deze groep mensen met een verstandelijke beperking in het geding."
Volgens Eric van der Sluis van de organisatie lijkt het misschien een gekke beslissing, maar is dat het zeker niet: "Het is inderdaad heerlijk festivalweer en voor de avonden is dat goed. Voor de reguliere bezoekers is het echt fantastisch, maar de mensen die we denken te ontvangen hebben een beperking, hebben begeleiding en zijn niet bij machte om aan te geven of ze bijvoorbeeld drinken nodig hebben, of beschutting."
Onder meer De Havenzangers, Frans Duijts en DJ Erwin zouden optreden. De organisatie verwachtte zo'n 9500 bezoekers met een beperking en 5000 begeleiders, uit het hele land. Die kwamen onder meer met zo'n 170 tourbussen, die zijn geannuleerd.
Op Facebook wordt teleurgesteld gereageerd op het nieuws.
Het festival is onderdeel van de Rijnweek in Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.