RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist celstraf tegen verkrachtende masseur uit Utrecht

UTRECHT - Een 37-jarige Utrechtse masseur hangt een celstraf van 30 maanden boven het hoofd, waarvan 10 voorwaardelijk. Het OM eist dat voor de verkrachting danwel aanranding van vier vrouwen, en het heimelijk filmen daarvan met een verborgen camera.

Daarnaast wil de officier dat de man wordt behandeld via de reclassering, onder andere voor een voyeurisme-stoornis.

De verdachte vertelde zijn slachtoffers dat hij een opleiding tot masseur volgde en wilde oefenen. Hij raakte ze tegen hun wil in aan in hun schaamstreek.

VERDEDIGING
Volgens de verdachte klopt het dat hij wilde oefenen met masseren, maar was de seks die daarop volgde op gezamenlijk initiatief. Volgens de verdediging is er geen sprake geweest van dwang. "Het slachtoffer lag op haar buik toen verdachte haar string uittrok. Dat kan niet zonder hulp", aldus de advocaat van de verdachte.

De advocaat vraagt vrijspraak, maar mocht de rechtbank toch tot een bewezenverklaring dan geen gevangenisstraf. "Mijn clint heeft nu een goede baan die hij kwijt zal raken bij een gevangenisstraf."

Ik was als een lappenpop."
Een van de slachtoffers

STIMULERENDE MIDDELEN
Twee slachtoffers hebben tijdens de rechtszaak aangegeven dat er iets in hun thee is gedaan, waardoor ze zich raar voelden. Ze spreken over 'hele vieze thee', waardoor ze slaperig werden.

Een van de vrouwen gaf aan na het drinken opgewonden te zijn geworden, maar dat dat niet haar eigen gevoel was. Een ander slachtoffer omschrijft: "Ik was als een lappenpop."

Er zijn daarnaast ng twee vrouwen die hebben verklaard betast te zijn door de verdachte, na het drinken van rare thee. Zij hebben geen aangifte gedaan.

De politie heeft tijdens het onderzoek seksueel stimulerende middelen bij de verdachte aangetroffen. Hijzelf ontkent iets in de drankjes te hebben gedaan.

DEUR OP SLOT
Een van de slachtoffers heeft verklaard dat ze stiekem gefilmd werd tijdens de seks. Ze haalde na afloop de SD-kaart uit de camera. De verdachte zou daarop de voordeur op slot hebben gedraaid en gezegd dat de vrouw pas mocht gaan wanneer ze de SD-kaart terug gaf.

De verdachte ontkent. Volgens de Utrechter had de vrouw achteraf spijt van de opnames en zijn de beelden gewist.

De vrouw was al onder psychologische behandeling voor claustrofobische klachten. Die zijn verergerd doordat de verdachte de voordeur op slot deed.

VOORGESCHIEDENIS
De verdachte gaf eerder les op sportschool HRNSTR33 in Utrecht. Daar werd hij ontslagen na een incident bij een pilates-les.

In 2012 werd de man ook verdacht van het heimelijk filmen van mensen. Hij kreeg hier destijds een schriftelijke waarschuwing voor.


EIS
Volgens de Officier van Justitie heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan aanranding, verkrachting en het heimelijk filmen terwijl hij zich voordeed als professioneel masseur. "De verdachte leert op de opleiding tot masseur dat ondergoed aan blijft en dat je ongeveer 10 centimeter wegblijft van iemands schaamstreek. Hij weet donders goed wat de ethische grenzen zijn."

De slachtoffers verklaren na het misbruik last te hebben van psychologische problemen. Devrouwen eisen in totaal bijna 13.000 euro schadevergoeding.

De uitspraak volgt over twee weken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -