Woerdense verdachte van aanslag op Panoramapand langer vast

© ANP
WOERDEN - De 41-jarige Richard Z. uit Woerden die vorige maand werd aangehouden voor het met een antitankwapen beschieten van het Panoramapand in Amsterdam, moet 90 dagen langer in voorarrest blijven. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank bepaald.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is vast komen te staan dat de verdachte niet aanwezig was op de plek toen er een antitankwapen werd afgevuurd op de Teleportboulevard in Amsterdam. Maar wel zijn er sterke aanwijzingen dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de voorbereiding van de beschieting.
De verdachte is president van de motorclub Chapter Silencio,afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad. De man zit nog in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
Op donderdag 21 juni werd een kantoorpand aan de Teleportboulevard in Amsterdam rond 23.00 uur beschoten. In het pand zit onder meer Pijper Media, de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. De politie stelde na onderzoek vast dat het pand was beschoten met een antitankwapen.
Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.