Burgemeester pleit voor kinderpardon familie Zelenkin: "Ze horen bij ons"

© ORS Lek en Linge
AMERSFOORT/CULEMBORG - Burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg heeft een brief geschreven aan staatssecretaris Mark Harbers, waarin hij pleit voor een kinderpardon voor het gezin Zelenkin. De Culemborgse familie, met drie kinderen die in Nederland zijn geboren, dreigt nog deze week te worden uitgezet.
De 14-jarige Maksim, het oudste kind in het gezin, is leerling op scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg. "Het zijn onze buren, onze klasgenoten, onze collega's, onze teamgenoten en onze vrienden. Ze horen bij ons", schrijft de burgemeester.
"De kinderen van de familie zijn hier geboren en getogen. Hun ouders wonen al 17 jaar in Nederland en werken hard om hier een bestaan op te bouwen. We vragen u om als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid gebruik te maken van uw discretionaire bevoegdheid en het gezin in Culemborg te laten."
De burgemeester hoopt op een positieve reactie, zodat het gezin in Nederland verder kan werken aan hun toekomst.

DETENTIECENTRUM

Het echtpaar Zelenkin, met drie kinderen van 5, 10 en 14 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Oekraïne en wacht al veertien jaar op een verblijfsvergunning. Afgelopen vrijdag werden zij volgens hun raadsman als donderslag bij heldere hemel naar het detentiecentrum overgebracht.
De volledige brief, die ook namens de gemeenteraad het college en de directie van de scholen van de kinderen is ondertekend, is in zijn geheel te lezen op de website van de gemeente Culemborg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.