Aantal zelfdodingen stijgt, maar relatief weinig in Utrecht

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal mensen dat een einde maakte aan zijn of haar leven is vorig jaar weer iets gestegen. Opvallend is dat het zowel in de provincie als de stad Utrecht relatief minder gebeurt dan in de rest van Nederland.
Het CBS heeft berekend dat in onze provincie vorig jaar 8,9 op de honderdduizend inwoners zelfmoord pleegde. In geen enkele andere provincie is dat cijfer zo laag. Het cijfer is het hoogst in Drenthe: 16,3 op de honderdduizend.

STAD UTRECHT

Ook de stad Utrecht scoort relatief 'goed'. 7,2 op de honderdduizend inwoners maakte een einde aan zijn of haar leven. In Amsterdam en Rotterdam lag dat aantal met 11,1 en 11,6 veel hoger.

STEEDS MEER ZELFDODINGEN

In heel Nederland lag het aantal zelfdodingen vorig jaar op 1917. Het overgrote deel van die personen is man. Het aantal zelfdodingen steeg licht ten opzichte van een jaar eerder. Toen brachten 11,1 op de honderdduizend mensen zichzelf om het leven, vorig jaar 11,2. In 2007 nog lag dat cijfer op 'slechts' 8,2.
Vooral onder oudere tieners nam het aantal zelfdodingen vorig jaar toe, schrijft het CBS. "Onder personen ouder dan 60 jaar is het aantal zelfdodingen juist afgenomen."
Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.