Korter douchen? Dat willen jullie niet

Zwemmer Mark Veens onder de douche.
Zwemmer Mark Veens onder de douche. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Korter douchen, niet in bad gaan en de auto niet wassen. Gisteravond deelden we tips om zuinig om te gaan met water. Maar of mensen rekening houden met het verzoek van de waterbedrijven? Op Facebook lijkt het duidelijk. "Moet niet gekker worden", zegt Nancy.
En ze is niet de enige die met een bericht met die strekking reageert. Ook Marjo gaat gewoon douchen: "Ik zag vanavond nog flink water sproeiers aan in tuinen. Dus ik ga lekker zo douchen." Willem vult aan: "Ja m'n reet, ik betaal niet voor jan lul waterschapsbelasting,... fix die shit!"

DROOGTERECORDJAAR

Door de talloze zonnige dagen en een flink gebrek aan regen lijkt 2018 een droogterecordjaar te gaan worden. Daarom roepen drinkwaterbedrijven hun klanten op om zuinig om te gaan met water. Vitens vraagt mensen om tijdens de piekuren (tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur) niet-noodzakelijk waterverbruik te beperken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sproeien van de tuin, of het draaien van de vaatwasser.
Ik zag vanavond nog flink water sproeiers aan in tuinen. Dus ik ga lekker zo douchen
Marjo op Facebook
Ook is het idee om eens wat korter te douchen voor veel mensen aanleiding om eens lekker te plagen. Zo schrijft Suzanne op Facebook: "Marcel probeer jij het ook? Ben je gelijk een keer op tijd op je werk!" Ook Marco deelt een plaagstootje uit, aan Denise. Hij schrijft: "Hahahah succes", gevolgd door drie lachebekjes.
Kevin maakt het helemaal bont. Hij reageert op Linda, die zegt dat hij niet meer twee keer per dag mag douchen. Daarop zegt hij: "Hahaha, pompen ze de Waddenzee maar leeg."
Inke, tot slot, heeft nog wel een nuttige tip: "Vaak laat je de douche een tijdje lopen voordat hij warm is. Zet er een emmer onder om het water op te vangen en gebruik dat bv om de planten water te geven."
Wie de tips van gisteren nog eens wil nalezen, dat kan hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.