Tien motorrijders raken rijbewijs kwijt op terugweg TT

(archief)
(archief) © Koen Laureij
PROVINCIE UTRECHT - Dit weekend hebben tien motorrijders hun rijbewijs in moeten leveren bij de politie Midden Nederland omdat ze te hard hebben gereden. De verkeerspolitie voerde extra controles uit na de Motor TT in Assen.
De politie vordert een rijbewijs in wanneer iemand meer dan vijftig kilometer per uur te hard rijdt. De hoogst gemeten snelheid was 168 kilometer per uur waar je honderd mag rijden. De motorrijder kan een boete verwachten van zo'n duizend euro.
Naast te hard rijden werd er ook 15 keer bekeurd voor tripleren, dat is het gevaarlijk inhalen tussen twee rijstroken. Verder rechts inhalen (7x), niet handsfree bellen (12x) ongeoorloofd gebruik van de vluchtstrook, negeren van het rode kruis (3x), maken van een wheelie (2x) ontbreken van spiegels, onnodig links rijden, onjuiste kentekenplaten, onverzekerd rijden, APK en niet opvolgen van stopteken.

LAWAAI

De politie controleerde dit jaar ook extra op gemodificeerde uitlaten die teveel lawaai produceren. 17 motorrijders kregen daarvoor een verbaal. Tien van hen mochten geen meter meer rijden en moesten hun motorfiets op laten halen.

MINDER BEKEURINGEN

In totaal zijn er minder mensen bekeurd dan in voorgaande jaren. De politie denkt dat motorrijders tegenwoordig beter op de hoogte zijn van de strenge controles in Midden-Nederland. Voor de verkeerspolitie is dat het bewijs dat de controle werkt. Ze zullen er de komende jaren dan ook mee doorgaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.