Veel animo voor stadsdominee van Amersfoort

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - De stadsdominee in Amersfoort lijkt een succes te zijn. Diederiek van Loo gaat op uitnodiging langs bij mensen om te praten over zingeving. Ze merkt dat de belangstelling groot is. 
Begin mei werd Diederiek van Loo vanuit de protestantse kerk aangesteld voor deze rol. Als stadsdominee wil ze verbindend bezig zijn en beschikbaar zijn voor alle mensen. 
Stadsdominee Diederiek van Loo gaat op uitnodiging bij mensen langs om te praten over zingeving
Sinds ze begonnen is, wordt ze regelmatig benaderd. Zo is ze onlangs uitgenodigd op de hogeschool om te praten over geloof. Tijdens de ramadan is Van Loo een aantal keer aangeschoven tijdens de avondmaaltijd.

LUTHERSE KERK

Haar vaste uitvalsbasis is de Lutherse kerk. Elke zaterdag is ze daar om in gesprek te gaan met mensen. Maar ze wil de komende jaren ook vooral op openbare plekken zijn. De bibliotheek bijvoorbeeld, of op festivals.
Ze gaat daarbij niet actief mensen aanspreken, zeg Van Loo. "Ik loop wel in de stad en mensen mogen mij aanspreken. Maar ik tik niemand op z'n schouder om te vragen hoe het zit met hun zielenheil."
"Dat vind ik zelf niet een prettige manier en ik denk dat de meeste mensen dat niet zullen waarderen. Dus er moet echt een vraag zijn of een aanleiding en dan vind ik het hartstikke leuk om met mensen in gesprek te gaan", zegt Van Loo.
Van Loo is als stadsdominee aangesteld tot 2020. Als het een succes is, wordt de aanstelling verlengd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.