Man in Amersfoort beroofd met nepvuurwapen

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - Een 30-jarige automobilist is gistermiddag onder bedreiging van een vermoedelijk vuurwapen beroofd aan de Frederik van Blankenheymstraat in Amersfoort. Het gebruikte wapen is vermoedelijk het nepvuurwapen dat gisteren werd aangetroffen bij een Amersfoorts terras.
Dat laat de politie vandaag weten. Het slachtoffer zat rond 17.10 uur in zijn auto toen er twee mannen op een motorscooter met rode accenten aankwamen. Via het openstaande dakraam kreeg de man een klap op zijn hoofd met het wapen. De daders eisten geld. Ze gingen er met een onbekend bedrag vandoor in de richting van de Kersenbaan.
Meerdere agenten hebben een zoektocht naar de verdachten ingezet, maar zij zijn niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gegaan.
Het nepvuurwapen werd even later gevonden door een terrasbezoeker op de kruising van de Leusderweg en de Kersenbaan. Het wapen is meegenomen voor onderzoek. De scooter is later uitgebrand teruggevonden in het park bij de Ariaweg.
De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de beroving, of mensen die weten wie de verdachten zijn. Contact opnemen kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.