Omstreden Woerdense teckelfokkerij zoekt nieuw onderkomen voor hondjes

© ANP
WOERDEN - De in opspraak geraakte Woerdense teckelfokkerij, waar een paar weken geleden 150 verwaarloosde honden in beslag zijn genomen, is op zoek naar nieuwe eigenaren voor een aantal achtergebleven hondjes.

'AANGENAME OUDE DAG'

Dit blijkt uit een bericht op Facebook van de eigenaresse van de fokkerij. Mogelijk zijn er nog te veel hondjes bij de fokkerij en wordt er daarom gezocht naar nieuwe baasjes, zo meldt Woerden TV. Het zou gaan om "een groot aantal lieve en gepensioneerde teckels tussen de 8 en 15 jaar oud".
De eigenaresse schrijft op Facebook dat diverse overheidsinstanties hen verbieden om de hondjes een aangename oude dag te geven. "Ze mogen nog uitsluitend in de kennel. Ik wil ze behoeden voor een bijzonder nare periode in een van de NVWA-opslaglocaties."
Ik wil ze behoeden voor een nare periode in een van de NVWA-opslaglocaties
M. van Zijl - eigenaresse teckelfokkerij
Op 16 juni werden tijdens een inspectie bij de fokker 250 honden aangetroffen. Een deel daarvan zat in te kleine hokken en was verwaarloosd. 150 hondjes werden toen in beslag genomen. De rest mocht voorlopig blijven, maar de fokker moest dan wel de huisvesting verbeteren. Bij een recente controle van de NVWA bleek dat de fokkerij nog steeds niet voldoet aan de normen voor dierenwelzijn.

GESTOORD GEDRAG

De fokkerij wordt gerund door een moeder en dochter, die in mei ook al aan bod kwamen in het tv-programma Opgelicht. In die uitzending kwam naar voren dat de pups kampten met angsten, ziektes en gestoord gedrag. Ook zouden de fokkers tegen de regels in honden zonder paspoort verkopen en kwamen de dieren niet buiten.
De fokkerij is onder twee namen bekend: 'Wie Anders' en 'Van de Vliegende Kiep'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.