Burgemeester Van Zanen wil stoepkrijtverbod wissen

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
UTRECHT - Het stoepkrijtverbod gaat uit de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Dat zei de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen bij een protestactie op de Stadhuisbrug.
De Utrechtse SP organiseerde vandaag een stoepkrijtwedstrijd uit protest tegen het verbod op stoepkrijten. Aanleiding is een boete van 140 euro die vier studenten vorige maand kregen voor het schrijven op de stoep. De studenten protesteerden aan de Drift tegen bezuinigingen in het onderwijs. Maar stoepkrijten is in Utrecht niet toegestaan en dus kregen de studenten een bon van de politie.
Stoepkrijters protesteerden vanmiddag tegen het verbod door met koeienletters "I love Jan van Zanen" op de Stadhuisbrug te schrijven. De burgemeester, die daarbij als jurylid aanwezig was, heeft beloofd het verbod zo snel mogelijk uit de APV te halen. 
Burgemeester Van Zanen wil af van stoepkrijtverbod
Overigens zei de politie eerder dat de beboete studenten geen gebruik hadden gemaakt van krijt, maar van "een spuitbus met een verfachtige stof". Daarvan was volgens de politie niet duidelijk of deze met water of regen weg zou spoelen.
Protest tegen stoepkrijtverbod op de Utrechtse Stadhuisbrug.
Protest tegen stoepkrijtverbod op de Utrechtse Stadhuisbrug. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.