Man kraakt voormalig verhuurbedrijf in Utrecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Het voormalig pand van verhuurbedrijf Bo-rent in de Utrechtse Dichterswijk is gekraakt. Volgens omwonenden gaat het om één kraker.
Het pand van Bo-rent aan de Veilingstraat staat sinds 28 mei leeg. Het is gekocht door projectontwikkelaar Ten Brinke uit Arnhem. Het gebouw grenst direct aan de voormalige Roycofabriek. Die twee complexen moeten plaatsmaken voor nieuwbouw rond de Veilinghaven.
De kraker laat via een pamflet achter het raam weten het gebouw "in gebruik te hebben genomen". Hij geeft aan dat hij in overleg wil met de politie en de eigenaar, om het gebouw te kunnen blijven gebruiken als woon- en werkruimte. De kraker motiveert zijn daad door te verwijzen naar de vergankelijkheid.

REACTIE EIGENAAR

Petra Derks zegt namens projectontwikkelaar Ten Brinke dat ze sinds kort op de hoogte is van de kraak. Ze zegt dat Ten Brinke op het punt staat om een tijdelijke huurovereenkomst te sluiten voor het Bo-rentgebouw, dat daarna weer in gebruik zal worden genomen. Het bedrijf zal stappen gaan ondernemen om de kraker uit het pand te krijgen.
Buurtbewoners maken zich ondertussen zorgen over de kraker, die vanmorgen bezig was het terrein te barricaderen met betonblokken. Daarmee ging hij voorbij aan de belangen van de omwonenden, die hun auto parkeren op het terrein. Het lijkt er op dat de kraker gestopt is met barricaderen nadat buurtbewoners hem daar op aanspraken.
Het pamflet van de kraker.
Het pamflet van de kraker. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.