RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS-boa's krijgen bodycam

UTRECHT - De zevenhonderd buitengewoon opsporingsambtenaren van de Nederlandse Spoorwegen worden de komende tijd voorzien van een bodycam. De zogenoemde veiligheid- en servicemedewerkers kunnen de camera inschakelen als er een onveilige situatie ontstaat, bijvoorbeeld als ze te maken krijgen met agressie of een notoire zwartijder.

De introductie van de speciale camera's volgt op een proef onder tachtig medewerkers. Daaruit is gebleken dat het veiligheidsgevoel van de boa''s en de reiziger toenam. Ook had de bodycam een positief effect op de overlastpleger: "Het werkt de-escalerend", aldus woordvoerder Anita Middelkoop. "Ze kunnen zich nog even bedenken of ze wel met hun actie door willen gaan. Bovendien kunnen de beelden gebruikt worden voor opsporing of vervolging."

Ook de NS-medewerkers reageren positief op de bodycam. Ricardo Verheij was actief betrokken als ambassadeur bij de proef. "We hebben verschillende camera's uitgeprobeerd en daarbij vooral gelet op draagcomfort en gebruikersgemak", vertelt hij. In de komende maand krijgen ook de 700 andere medewerkers hun bodycam.

MAATREGELEN
De bodycam is een aanvulling op een pakket maatregelen om agressie tegen treinpersoneel te voorkomen, bijvoorbeeld door de inzet van gebiedsagenten op twintig stations en het versneld sluiten van poortjes om zwartrijden te voorkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -