Brandweer rukt uit voor natuurbrand Amerongen

© ASmedia
AMERONGEN - De brandweer is met groot materieel uitgerukt voor een natuurbrand bij de Slaperdijk tussen Amerongen en Veenendaal. Er stond een stuk bos van ongeveer tien bij tien meter in brand en verderop nog een klein stukje van ongeveer twee vierkante meter. De branden waren snel onder controle.
De brand werd ontdekt door wandelaars en daarna ook bevestigd door verkenningsvliegtuigje Charly, dat boven de provincie vliegt om natuurbranden te signaleren. De brandweer trok met maar liefst vier natuurbrandwagens naar het bos. Volgens een woordvoerder is dat nu, tijdens deze droge periode, een standaardprocedure.
Alle vier de voertuigen zijn volledig leeggeblust. De brandweer heeft daarmee 10.000 liter water op het vuur gegooid. Dat is nodig om de droge bodem helemaal te doordrenken. De wagens zijn daarna nog een keer teruggegaan voor een nieuwe lading, om er helemaal zeker van te zijn dat het vuur onder de grond niet verder smeult.
Later op de avond moest de brandweer nog een keer op pad voor een brandje iets verderop bij de Cuneraweg. Die brand was sneller geblust. Volgens de woordvoerder was "een emmertje genoeg".  
Beelden van de bosbrand bij Amerongen
Natuurbranddeskundige Marcel Geluk van de VRU over de droogte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.