OM: cocaïne definitieve doodsoorzaak Bertus de Man

© Door familie beschikbaar gesteld aan RTV Utrecht
AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar het overlijden van Bertus de Man definitief gesloten. De conclusie blijft dat de Amersfoorter is overleden als gevolg van een overdosis cocaïne, na een aanhouding voor gevaarlijk rijgedrag.
De Man kwam vorig jaar januari om in het Antonius Ziekenhuis, nadat hij onwel was geworden in zijn cel. De Amersfoorter had zich hevig verzet bij de aanhouding en het vervoer naar het cellencomplex in Houten.
Familieleden van De Man hadden twijfels over de doodsoorzaak. Patholoog Frank van de Goot stelde dat hij was overleden door een combinatie van cocaïnegebruik én de acties van de politie tijdens de aanhouding.
Het OM sluit het dossier omdat er meer dan een jaar na de arrestatie nog steeds geen tegenonderzoek op initiatief van de nabestaanden is gekomen. "Het geweld dat de politie heeft toegepast bij de aanhouding was proportioneel gezien het hevige verzet en het optreden van de politie heeft op geen enkele wijze bijgedragen aan zijn overlijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.