Terreurmaatregelen op vijf pleinen in Utrecht

Het Domplein is een van de vijf pleinen die volgens de gemeente veiliger moeten worden.
Het Domplein is een van de vijf pleinen die volgens de gemeente veiliger moeten worden. © RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht neemt terreurmaatregelen om het risico op een aanslag in de stad te verlagen. Het gemeentebestuur wijst op gebeurtenissen in Nice, Londen en Berlijn waar met een voertuig bewust op een menigte mensen werd ingereden.
Om zo'n aanslag te voorkomen wil het college van burgemeester en wethouders het Domplein, de Neude, het Vredenburg, het Jaarbeursplein en het plein voor de Ulu-moskee veiliger maken door bijvoorbeeld zware bloembakken te plaatsen. Die plekken zijn bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen, er komen vaak veel mensen bij elkaar en ze zijn ook buiten de stad relatief bekend.
Volgens de gemeente gaat het om tijdelijke aanpassingen, die niet altijd voor het publiek zichtbaar zullen zijn en die moeten garanderen dat het normale leven daar door kan gaan. Alleen op het Vredenburg zijn de maatregelen permanent, omdat het plein toch al opnieuw wordt ingericht.
Over twee jaar bekijkt Utrecht of de terreurmaatregelen werken en of ze omgezet kunnen worden in blijvende aanpassingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.