Crowdfunding moet de Domtoren helpen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een publiek platform en activiteiten in de stad moeten de komende jaren extra geld opleveren voor de restauratie van de Domtoren. De nieuwe stichting Utrechts eigenDom zorgt voor de organisatie.
Volgend jaar begint de grootscheepse restauratie van de toren, een project van vijf jaar. De financiering komt vooral van de overheid, maar als het aan de stichting ligt kan straks iedereen een bijdrage leveren. Met de opzet van een soort crowdfunding via utrechtseigendom.nl kunnen betrokkenen doelgericht geld overmaken om de Dom te verrijken, zoals het verlichten van de trappen.
Maandag komt het digitale platform online en na de zomer begint een serie activiteiten. De lancering van het platform begint maandag met de bouw van een 2,5 meter hoge eikenhouten Domtoren in het Stadskantoor.
Wethouder Victor Everhardt is blij met het initiatief: "Dankzij het geld dat de stichting gaat inzamelen, kunnen we de Dom verrijken", zegt Everhardt. "Mooi dat de ideeën voor de extra's uit de stad gaan komen, want uiteindelijk is de Dom van iedereen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.