Vuelta-lobbyisten: "Madrid is nog ver"

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het financiële plaatje voor de Vuelta-start in 2020 is rond en dat geeft Cor Jansen, voorzitter van het Business Peloton Utrecht een 'mooi gevoel'. Omdat het geld voor de wielerronde nu beschikbaar is kan het gesprek met de organisatie echt beginnen. Want het is nog geen gelopen race dat Utrecht in 2020 de start van de Ronde van Spanje krijgt.
"Dit is een mooie basis om een volgende stap te maken", Cor Jansen is blij met de beslissing van de provincie om 2,1 miljoen euro bij te dragen aan de Spaanse wielerronde. "Ik kan mij de kritiek van de oppositie en een deel van de coalitie heel goed voorstellen. Dat je denkt: wat krijgen we er nu eigenlijk voor terug?"

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

Gedeputeerde Pim van den Berg heeft het voorstel over de Vuelta aan de Provinciale Staten aangepast. Zo is het thema 'gezond stedelijk leven' toegevoegd en zijn vmbo's en mbo's bij de organisatie betrokken. "We laten leerlingen meedoen, zaaien de bermen in met bloemen en dat geeft ook effect na de Vuelta." Het CDA en GroenLinks wilden meer aandacht voor zulke thema's en zijn na het herziene plan akkoord gegaan met de Vuelta-start.

NOG WAT LOBBYWERK

De neuzen in Utrecht staan dus dezelfde kant op, want ook de stad steunt het plan voor de ronde. Alleen moeten de lobbyisten nog flink hun best doen. Cor Jansen: "De Vuelta is een koers die niet zoveel ervaring heeft met starten in het buitenland en de krachten in Spanje zijn er erg op gericht om toerisme in Spanje te stimuleren."
Jansen moet de organisatoren in Madrid ervan gaan overtuigen dat Spanje promoten ook vanuit Utrecht kan: "Madrid is nog ver, maar het is een heel stuk dichterbij gekomen."
Op 25 augustus wordt duidelijk waar de Vuelta start in 2020. Als het doorgaat is Utrecht de eerste stad die drie grote wielerrondes organiseert. De stad lijkt wel weer klaar voor een fietsfeest: "Vet!", "Goed voor de stad" zijn enkele reacties van Utrechters.

SCEPSIS

Ook is er verbazing, een vrouw vertelt: "Het is de ronde van Spanje en de Ronde van Italie en de ronde van Frankrijk, en dat start dan op allerlei plekken op de wereld." Ook denkt niet iedereen dat de Vuelta de Grand Depart van 2015 kan evenaren: "Ik denk dat het iets minder groot wordt omdat het minder bekend is, maar ik denk wel dat het een feest gaat worden."
Cor Jansen is blij met het besluit van de provincie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.