RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

45 jaar bijzondere films kijken in 't Hoogt: een tentoonstelling bij Het Utrechts Archief

1/2
UTRECHT - Bij het Utrechts Archief is een tentoonstelling te zien over de begintijd van filmtheater 't Hoogt dat in de binnenstad zit. '45 jaar Filmtheater 't Hoogt' heet het. 't Hoogt was het eerste filmtheater in Nederland.

Huub Bals, die jarenlang directeur is geweest van het International Film Festival Rotterdam, heeft het cultureel centrum opgericht in 1973. Er moesten films te zien zijn die niet in de gewone bioscoop draaiden, zoals documentaires en films van nieuwe jonge filmmakers. Het was toen een groot succes. Nu zitten de filmzalen niet meer vol.

Rianne Brouwers is sinds twee jaar directeur en vindt dat 't Hoogt ook nu nog een belangrijke functie heeft: "Het geeft kleur aan de stad. Wij laten films zien die je niet ergens anders in de stad kunt zien. Het is ook een plek waar mensen samenkomen. We zetten onze deuren open voor makers, voor gastprogrammeurs."

WERKSPOORKWARTIER
't Hoogt zit nu nog in de binnenstad vlakbij het Neude, maar het pand staat te koop. Het theater is op zoek naar een nieuwe locatie en dat verloopt al jaren moeizaam. Elke locatie die ze op het oog hebben gaat uiteindelijk niet door. Nu wil directeur Rianne Brouwers verhuizen naar Het Werkspoorkwartier: "We zijn heel druk met plannen maken en ik heb heel veel vertrouwen in de toekomst."

45 jaar filmtheater 't Hoogt in Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -