Raadselachtige kitteninvasie in Soest, baasjes gezocht

© RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
SOEST - Dierentehuis 't Hart in Soest heeft te maken met een 'kitteninvasie'. Er zijn in korte tijd heel veel katjes binnengebracht. Op dit moment zijn er ongeveer dertig op zoek naar een nieuw baasje, maar het vinden daarvan wil nog niet lukken.
Waar de katten vandaan komen is een raadsel. Veel van de kittens worden binnengebracht met de moederpoes. "Die is vaak zelf nog erg jong", vertelt dierverzorger Jeanette Reddering-Grift. "Het zijn geen schuwe wilde poezen. Iemand moet toch zo'n poes missen?"

KITTENSEIZOEN

Elk jaar komen er in dierenasiels rond deze tijd van het jaar kittens binnen, maar in Soest zijn het er meer dan anders. "We krijgen er nu in twee weken tijd zoveel dat we denken: 'Help!", legt Reddering-Grift uit.
Het asiel verwacht de komende tijd nog meer kittens, want het seizoen is nog lang niet afgelopen. "Vorig jaar kregen we in totaal negentig kittens binnen. Nu hebben we er al dertig en dat is pas het begin", vreest de dierverzorger. "Een heftig begin."

BAASJES GEZOCHT

Op dit moment is er voor de meeste kittens nog geen baasje gevonden. Dat komt volgens de verzorger ook door de vakantie. "Veel mensen willen pas een kitten in huis nemen na de vakantie", legt Reddering-Grift uit. "En dat is begrijpelijk."
Toch zijn er ook nu kittens die oud genoeg zijn om geplaatst te worden. Voor hen wordt een goed baasje gezocht die weet waar hij of zij aan begint. "Want ook deze diertjes kunnen zich over een maand of zes weer voortplanten", vertelt Reddering-Grift. "Als mensen niet aan steriliseren of castreren doen, dan heb je er zo een heleboel."
Mensen die geïnteresseerd zijn in het adopteren van een kitten kunnen het beste even bellen met Dierentehuis 't Hart in Soest.
Overschot aan kittens, baasjes gezocht!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.