Vanaf maandag minder bonnen door landelijke politieacties

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De politiebonden gaan actievoeren voor een betere CAO. Ze roepen agenten op vanaf maandag minder bonnen uit te schrijven.
De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP roepen hun leden op vanaf maandag 9 juli alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid en in alle andere gevallen te volstaan met een waarschuwing.
Dit is volgens de bonden de eerste van een reeks collectieve acties om minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie onder druk te zetten om met betere CAO-voorstellen te komen. De bonden hebben minister Grapperhaus tot 1 juli de tijd gegeven om in te stemmen met een verbeterplan voor de politie. Dat is volgens de politiebonden tot nu toe nog steeds niet gebeurd.
Vanaf maandag begint de eerste landelijke actie met het niet meer schrijven van bonnen. De bonnenactie is niet van toepassing bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. In dat geval moet wel degelijk een boete worden geschreven. Dat geldt ook als mensen opzettelijk misbruik proberen te maken van het coulancebeleid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.