Motie van afkeuring voor college Utrechtse Heuvelrug

Het college van Utrechtse Heuvelrug met rechts burgemeester Frits Naafs.
Het college van Utrechtse Heuvelrug met rechts burgemeester Frits Naafs. © RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHTSE HEUVELRUG - Tegen het college van Utrechtse Heuvelrug is een motie van afkeuring aangenomen. Dat gebeurde vanavond in de extra raadsvergadering over de treinrel. Het voltallige college van burgemeester en wethouders vergaderde in een volle treincoupé over vertrouwelijke onderwerpen, daar heeft de raad zich nu dus officieel tegen uitgesproken.
College Utrechtse Heuvelrug met de billen bloot
Moties van treurnis en wantrouwen haalden het uiteindelijk niet. Het college ging aan het begin van de vergadering nogmaals door het stof en bood excuses aan voor het voorval. Volgens burgemeester Frits Naafs is de geloofwaardigheid van het college en van hemzelf nog wel intact. De motie van wantrouwen werd ingediend door D66, die partij zei het vertrouwen in burgemeester Naafs op.
VOLLE TREINCOUPÉ
Tijdens een treinreis naar een congres in Maastricht vergaderde het college in een volle treincoupé. Een blogger luisterde mee en schreef zijn bevindingen op. Tijdens die treinvergadering werden een aantal betrokkenen bij naam en toenaam genoemd. De burgemeester zegt er alles aan te gaan doen om het vertrouwen van die betrokkenen terug te winnen.
De burgemeester kondigde aan dat een expert van de Universiteit Twente met het college gaat uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en om te reflecteren waarom niemand heeft ingegrepen.
Voor een actueel twitter-verslag kunt u verslaggever Mark van der Wel volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.