RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

FC Utrecht-spits Dessers in de ban van de Rode Duivels

1/2
UTRECHT - "Het is nu of nooit voor BelgiŽ", zegt Cyriel Dessers. De Belgische spits van FC Utrecht maakt zich, net als heel voetbalminnend BelgiŽ, op voor de kwartfinalewedstrijd van de Rode Duivels, vanavond tegen BraziliŽ. "ZŪj zijn de favoriet, ze hebben de meest stabiele ploeg van dit WK", stelt Dessers.

Toch acht de FC†Utrecht-spits de Belgen niet kansloos. "BelgiŽ heeft ook veel kwaliteit. Winnen zou niet eens zo verrassend zijn, als je kijkt naar de kwaliteit van de Belgen." Dat BelgiŽ bij een eventuele zege in de halve finale op Frankrijk of Uruguay stuit, neemt Dessers voor lief. "Als je wereldkampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen."

Als je wereldkampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen"
Cyriel Dessers

HOPEN OP DE JONG

Dessers heeft vanavond wel een klein probleempje. Een uur voor de aftrap van BelgiŽ - BraziliŽ begint FC Utrecht op het veld van DHSC aan een oefenduel tegen de Schotse eerste divisieclub Ross County. "Ik hoop dat ik†de eerste helft speel, dan kan†ik daarna ergens via een telefoon of op een tv-scherm BelgiŽ kijken."

Daarbij moet Dessers, die de oefenwedstrijd tegen DESTO afgelopen woensdag aan zich voorbij moest laten gaan†door een lichte blessure, dan hopen op medewerking van trainer Jean-Paul de Jong. Die stelt in oefenduels per helft een ander elftal op. Als De Jong besluit Dessers de tweede helft te laten spelen, mist de spits de eerste helft van BelgiŽ - BraziliŽ.De vorige duels van de Rode Duivels zag Dessers wel helemaal. "De eerste met vrienden in BelgiŽ, de tweede thuis op de bank en de derde in de studio bij de NOS", zegt de spits. "De finale hoop ik met mijn ploegmaats van FC Utrecht te zien op trainingskamp in Oostenrijk."

"BELGIň WINT"

Dessers, die zelf ook ooit een Rood Duiveltje was, verwacht dat de wedstrijd in 1-1 gaat eindigen, en dat BelgiŽ na verlenging met 2-1 wint. "Zo'n mooie wedstrijd, dat mag van mij blijven duren."
Beluister hier het hele interview met Cyriel Dessers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht