Iedereen wil wel een poesje uit Soest: "Stop met bellen!"

Het poesje rechts op de foto is de gewilde rode kater.
Het poesje rechts op de foto is de gewilde rode kater. © RTV Utrecht
SOEST - Er is een stormloop ontstaan op de kittens in het asiel in Soest. Dierentehuis 't Hart kreeg de afgelopen weken opeens onverklaarbaar veel jonge katjes binnen en kon voor lang niet alle diertjes een nieuw baasje vinden. Daarom deed het asiel een oproep bij RTV Utrecht en sindsdien staat de telefoon roodgloeiend.
"We zijn bijna overspannen", lacht dierverzorger Jeanette Reddering-Grift. "Ik ben nog niet bij de telefoon weg geweest." Inmiddels zijn de meeste kittens gereserveerd. "Mensen mogen nu stoppen met bellen", vertelt ze.
We zijn bijna overspannen, mensen mogen nu stoppen met bellen
Dierverzorger Jeanette

SUCCES

Volgens het asiel is de actie een groot succes, maar waren niet alle telefoontjes nuttig. "Van de vijftig telefoontjes gaan er twintig over die ene rode kater", legt Jeanette uit. "Die is inmiddels besproken."
Gelukkig hebben ook bijna alle andere katjes inmiddels een nieuw baasje gevonden. "We zijn hartstikke blij!", vertelt de dierverzorger. "Het is ongekend, dit hadden we niet verwacht."

MEER KITTENS

Toch zijn de kittens niet op. Volgens het asiel zijn er nog een heel stel kittens die nu nog te jong zijn om te adopteren. "Als mensen later nog eens terugbellen dan zijn er vast weer nieuwe kittens", legt Jeanette uit. "Ik verwacht ook dat er nog meer binnen zullen komen."
Mensen bellen nu overal vandaan, ga eerst naar het asiel in je eigen omgeving
Dierverzorger Jeanette
Bovendien zitten ook in andere dierenasiels in deze tijd van het jaar vaak kittens. "Mensen bellen nu overal vandaan", merkt Jeanette op. "Ga eerst naar het asiel in je eigen omgeving."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.