Recordaantal caravan- en campers, provincie Utrecht blijft achter

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
BUNNIK - Er zijn nog nooit zoveel caravans en campers in ons land geregistreerd als nu. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisaties BOVAG in Bunnik en Kampeer en Caravan Industrie (KCI).
Bij aanvang van de zomervakanties waren er dit jaar meer dan 550.000 caravans in Nederland. Het gaat om ruim 437.000 caravans en ruim 115.000 campers. Het betreft caravans en campers met een eigen kenteken. Ons land telt daarnaast 3,9 miljoen Nederlanders die een of meerdere keren per jaar kamperen.

PROVINCIE UTRECHT

In de provincie Utrecht zijn relatief weinig mensen met een caravan of camper. Slechts 1 op de 13 gezinnen heeft een caravan, voor wat betreft campers is dit zelfs 1 op de ruim 50 huishoudens. In absolute aantallen staan in Noord-Brabant de meeste caravans en campers geregistreerd.
Uit de cijfers blijkt verder dat de provincie Utrecht niet bij de meest populaire regio's hoort voor wat betreft kamperen met een caravan of camper. De top 5 wordt aangevoerd door Gelderland, gevolgd door Overijssel, Noord-Brabant, Zeeland en Noord-Holland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.