Uitgezette familie uit Culemborg in vliegtuig naar Oekraïne

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
PROVINCIE UTRECHT - Het Culemborgse gezin Andropov is vanochtend om 09.30 uur met het vliegtuig naar Oekraïne vertrokken. De familie kreeg gisteren in het detentiecentrum in Soesterberg van de rechter te horen dat ze het land moeten verlaten.
Raadsman Frank King sprak de familie vanochtend nog. Volgens hem was de moeder uit het gezin toen "erg verdrietig". Ondanks het besluit van de rechter is King van plan door te gaan met procederen. Binnenkort reist hij naar Oekraïne om het gezin te bezoeken.
Het echtpaar Andropov-Zelenkin, met drie kinderen van 5, 10 en 14 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Oekraïne en wacht al veertien jaar op een verblijfsvergunning. Vorige week werden zij volgens hun raadsman als donderslag bij heldere hemel naar het detentiecentrum overgebracht.
De kinderen gingen in Culemborg naar school. Afgelopen week maakten hun scholen zich al hard voor een verblijfsvergunning voor het gezin. De burgemeester van Culemborg riep zelfs de staatssecretaris in een brief op om een uitzondering op de regel te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.