RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Emmaus denkt na over toekomst

1/3
HAARZUILENS - Het zit erop: 7 weken lang waren we te gast bij de woonwerkgemeenschap van Emmaus in Haarzuilens. 14 mensen wonen en werken er samen. De twee langst wonenden zijn Jos en Hermien, die al sinds de jaren '80 in Haarzuilens wonen. Ze hebben een relatie en - hoewel ze zelf écht niet willen dat we het zo zeggen - 'leiden' de groep.


Margreet: Emmaus Haarzuilens


OPVOLGING
Jos en Hermien moeten er nog niet aan denken, maar realiseren zich dat ze niet tot in lengte van dagen hun rol zullen blijven vervullen. "We moeten langzaam aan opvolgers denken", zegt Hermien. "Ik hoop wel dat we altijd onze rol bij de Emmaus zullen blijven houden, maar niet meer op deze manier. We zoeken dus op ons gemak naar twee opvolgers. Liefst een stel, maar dat hoeft niet persé."

VERSTERKEN
Ruim dertig jaar geleden streken we hier neer. Dat we zo lang en zo intens betrokken zouden blijven bij Emmaus hadden we toen niet gedacht. "Ik had nog een betaalde baan als psychiatrisch verpleegkundige", vertelt Hermien, "maar na een half jaar dacht ik 'ik vind het hier bij Emmaus veel leuker, joh' en toen heb ik die betaalde baan opgezegd." Samen wonen en samen werken is nooit een probleem voor het stel geweest: "Nee hoor", lacht Jos, "we hebben elkaar juist altijd heel erg versterkt. In taken, maar ook als het bijvoorbeeld een periode moeilijker was met de groep."

We hebben allebei nooit gegeven om 'huisje, boompje, beestje', deze manier van leven past bij ons."
Jos en Hermien, Emmaus

 Margreet met bewoner Martin. Margreet met bewoner Martin. | Foto: RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -